You are here:      Home
2015-05-23 - AAHCH & DAWRA Early Summer Western Challenge - Inschrijfformulier op de site
donderdag, 19 februari 2015 20:25

Het inschrijfformulier voor de Early Summer Western Challenge 2015 staat op de site. Deze show wordt georganiseerd door de Dutch Arabian Western Riding Association in samenwerking met de American Appaloosa Horse Club Holland.

De show vindt plaats op zaterdag middag 23 mei en zondag 24 mei op manege De Fruithof in Heteren.

Op deze show zijn er de DAWRA en APHC/AAHCH specifieke onderdelen, maar ook zijn er All Breed onderdelen (open voor ieder western gereden paard en pony) en Leadline onderdelen. Leadline onderdelen zijn open voor de jeugd vanaf de 5 jaar tot en met 11 jaar. De jeugdige ruiter rijdt het paard, maar van wege de veiligheid loopt een ouder of verzorger naast het paard en houdt het paard onder controle via een halstertouw.  

http://www.appaloosa.nl/downloads/wedstrijden/inschrijfformulieren/2015-05-23---Inschrijfformulier-AAHCH-and-DAWRA-Early-Summer-Western-Challenge---V05.pdf/

 
2014-12-17 - Aangepaste voorwaarden SSA ivm erfelijke ziekten
woensdag, 17 december 2014 19:48

Zoals je op verschillende forums en in bladen hebt kunnen lezen, komen er bij verschillende rassen genetische ziekten voor. Zo ook bij de Amerikaanse Appaloosa’s. Een van de doelstellingen van de AAHCH is: promotie en bevordering van het fokken van raszuivere American Appaloosas in Nederland. Daaronder valt o.i. ook het uitbannen van genetisch overdraagbare ziekten. Het bestuur heeft daarom besloten om aan de SSA strengere eisen te stellen:

"Met ingang van de SSA voor het dekseizoen 2015, zal voor aangeboden hengsten een test overlegd moeten worden op de in de paardenwereld bekende genetische ziekten. Dit zijn HYPP, HERDA, OLWS, PSSM en GBED. Daarbij mag de hengst geen drager zijn van geen enkel van deze ziekten. Hengstenhouder dient relevante test certificaten te overleggen".

 
Sponsors van de AAHCH
zaterdag, 13 april 2013 18:02

De AAHCH is verheugd met de sponsor bijdragen van de RaboBank.

De vereniging is hier uitermate blij mee!!!!!

www.rabobank.nl/nwg 

alt

 
Sponsoring AAHCH door Agradi
dinsdag, 27 augustus 2013 18:14

De AAHCH wordt gesponsoord door Agradi. Op de site staat een link naar de Agradi website. Van Iedere aankoop die gedaan wordt via deze link, gaat een klein percentage naar de AAHCH.  Dus: voor diegenen die toch al via Agradi kopen, zou je zo vriendelijk willen zijn om via de appaloosa-site te navigeren. Voor diegenen die nog geen ervaring hebben met Agradi, is dit misschien een reden om eens via Agradi te bestellen. 

 
Veulens en Stallion Service Auction
maandag, 15 juni 2009 20:23

alt PR Nizhoni Denkt u erover om een appaloosa veulen te fokken, kijk dan eens bij onze informatie over de Stallion Service Action of neem contact op met onze SSA-coördinator. Het geld dat verdiend wordt met deze SSA, wordt uitgekeerd in de futurity categorien als de veulens een half jaar zijn, en als de veulens 4 jaar zijn.

Hoe werkt de SSA. 

1. Hengstenhouders stellen kosteloos een dekking beschikbaar aan de SSA.

2. Merrie-eigenaars kopen een deksprong via de AAHCH-SSA. Door aan de SSA mee te doen, kan tot 50% bespaard worden op het dekgeld.

3. Het geld dat met de SSA deksprongen verkregen wordt,  wordt door de AAHCH separate bewaard. (dit geld is geen eigendom van de vereniging)

4. 50% van de SSA gelden, wordt uitgekeerd in de veulen futurity klasse als de veulens een half jaar zijn.

5. De overige 50% van de SSA gelden, wordt uitgekeerd als de veulens 4 jaar oud zijn. De klassen waarin dit uitgekeerd wordt zijn Futurity Pleasure en Futurity Reining.

Meer info over SSA en Futurity staat op de website.

 
Copyright © 2015 Appaloosa.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is gratis open source software vrijgegeven onder de GNU/GPL Licentie.